Geplaatst op Geef een reactie

Verzorgen van je leren tas

Extra verzorging voor je leren tas

Je hebt een leren tas gekocht wat toch een investering is. Om je tas jarenlang mee te laten gaan is het belangrijk dat je deze ook goed onderhoudt. Het onderhouden en verzorgen schiet er nog wel eens bij in omdat we druk zijn. Vooral in het soms natte Nederlandse weer heeft een leren tas het zwaar te verduren. Hieronder geven je we je enkele tips hoe jij je leren tas goed kunt verzorgen.

Veelgemaakte fouten bij verzorging van een leren tas

Leer is de huid van een koe. De huid van een koe heeft net zoals die van de mens poriën en poriën moet ademen. Voordat je een leren tas verzorgt met een leerspray of leervet, is het verstandig de tas eerst schoon te maken. Het schoonmaken kan met een vochtige doek. Als u de tas niet eerst schoonmaakt, wrijft u juist de viezigheden in de poriën van de tas. Vooral bij tassen met ruw leer is dit van belang.

Leervet gebruiken of een leerspray?

Er zijn verschillende soorten leersprays en leervetten. Het leervet voedt het leer en een leerspray beschermt het leer. Teveel leervet is niet goed voor een leren tas, het kan de tas zo soepel maken dat het zijn stevigheid verliest. Met als gevolg: het model van de tas vervormt. Een leerspray beschermt het leer tegen vuil en het herfstweer. Regelmatig en vanaf het begin een leren tas inspuiten met een speciale leerspray is het beste. Voor elk soort leer is een speciale spray. Laat uw tas na het inspuiten nooit drogen op een kachel, dit kan uw tas vervormen.

Handvatten

Houd dan extra rekening met de handvatten van je leren tas. Het leer van de handvatten rekt het meest vanwege het gewicht van de inhoud van de tas. Daarnaast moeten de handvatten de meeste bewegingen verdragen, met als gevolg dat dit stuk leer eerder uitdroogt.

Twijfel je welke onderhoudsmiddel te gebruiken?

Kom  langs in onze winkel Holtkamp Lederwaren, Marktstraat 5 in Hengelo voor een persoonlijk advies. Je kunt ons altijd bellen of mailen voor de juiste adviezen. Als je mailt stuur dan een foto mee van je tas mee. Omdat we van iedere goed onderhouden tas erg blij worden mag je ons ook altijd om advies vragen, ook als je de tas niet bij ons gekocht hebt.

Wanneer je dit een goed artikel vindt, zou ik het ontzettend waarderen als je het wilt delen met je volgers op social media

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *